keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Bali-oppaan (2010) päivitys: SANUR

Bali-oppaan päivitys: SANUR

Status: Vakaa

Sanur on pitkään ollut vanhemman, kypsemmän matkailijasegmentin suosio samalla, kun Kuta on nuoren bailausporukan keskus.

Tämä näkyy alueen kehityksessä: se on vakaa. Ravintolat muuttavat nimeään tai omistajia, mutta kuvio on muuten ennallaan.GOLFSanurin golfkentällä on tapahtunut joitakin muutoksia. Tässä nykyisen tilanteen mukainen opastus:


Erikoista tässä Sanurin rannan tuntumassa olevassa golf-kentässä on sen pienuus. Reikiä on vain yhdeksän, mikä trooppisen kuumissa oloissa voi olla sopivampi kuin 18 reiän urakka. Toisaalta täällä ei käytetä golfkärryjä vaan radalta toiselle pitää kävellä. Normaalisti kenttä kuitenkin kierretään kahteen kertaan, jolloin toinen kierros aloitetaan eri paikasta tee-boxia. Kenttä on valtavan Inna-hotellin alueella, mutta vastaanotto on omassa rakennuksessaan. Tee off –ajat ovat 6–16.30, Driving Range 7–23. Yhdeksän reiän green fee on US$63, 18 reikää $79. Kärryn (trolley) vuokra aina US$1,65, mailasetti US$20 (18 reiältä US$24), kenkävuokra US$6 (18 reiältä US$9). Driving Range maksaa 35.000 rp ämpäriltä. Jalan Hang Tuah 58, p. 0361-287 733, info@balibeachgolfcourse.com, www.balibeachgolfcourse.com.


PÄÄSYMAKSUT

Le Meyer -museoon on nyt pääsymaksu 10.000 rp (aiemmin 5000 rp), lapsilta 5000 rp (aiemmin 2500 rp). Museo on nyt auki su–to 8–16, pe 8.30–12.30.

RAVINTOLAT

Ravintolat vaihtavat usein omistajiaan tai nimeään.

Pohjoisessa Lotus Pond on suljettu. Tämä olikin odotettavissa, koska Lotus-ketju ei koskaan ole saavuttanut samaa asemaa muualla mikä sillä on Ubudissa. Ubudin sijainti on tehnyt Lotuksesta siellä ilmiön. Muualla menee huonommin, ja Sanurilla on siis suljettu kokonaan.

Myös Kafe Aladin, Anna's Warung ja Retro on suljettu. Muut näyttävät olevan ennallaan.

LAIVALIIKENNE NUSA LEMBONGANILLE

Oheisista tuoreista valokuvista voi saada käsityksen nykyisistä aikatauluista ja hinnoista.

Pikavenekyyti maksaa 175.000 rp.
* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Bali-blogi.

Tietoa kirjastamme löydät täältä.

1 kommentti:

  1. Bali on kyllä huikean hieno kohde. Itse palasin sieltä pari viikkoa sitten ja se vei kyllä sydämeni mennessään.

    Blogissani oma raporttini reissusta.

    VastaaPoista