sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Bali-oppaan (2010) päivitykset alkavat

Bali-oppaan virallinen päivityssarja

Vuonna 2010 ilmestynyt Bali-opas on pysynyt yllättävän hyvin ajan tasalla, mutta siellä täällä on tapahtunut muutoksia.

Päivitysten ansiosta voit pysyä ajan tasalla opaskirjasi kanssa! Pysy kuulolla!

Päivityssarja jaetaan alueittain, ja sen lisäksi seurataan tiettyjä suomalaisten vetämiä yrityksiä.

Päivitykset tulevat ainakin seuraavista kohteista:

- Suur-Kutan alue

- Sanurin alue

- Ubudin alue

- Itä-Balin alue

- Lovinan alue

- The Griya - suomalainen luksushuvila

- Manneken Pis - suomalaiseen omistukseen tullut Seminyak-alueen ravintola

* * *

Seuraamme matkakohteiden muutoksia. Koko ajan suljetaan vanhoja ja avataan uusia paikkoja.


UUSI LENTOKENTTÄ

Balin lentokenttäterminaali uusitaan kokonaan. Täydellinen remontti tarkoittaa, että kaikki terminaalirakennukset korvataan uusilla, tiejärjestelyt muuttuvat ja käytännöt siten laitetaan uusiksi.

Työ on pahasti kesken, emmekä tässä vaiheessa voi tiedottaa muuta kuin että tilanne elää. Toistaiseksi lentoyhtiöt käyttävät vanhaa terminaalia, jonka palvelut ovat suunnilleen ennallaan.

Mutta muutos tulee olemaan radikaali heti, kun uusi terminaali otetaan käyttöön! Ota tämä huomioon!

Maahan saavuttaessa peritään edelleen US$25 tai vastaava summa muissa valuutoissa.

TÄSSÄ BALIN TRENDIT JUURI NYT

Balin matkailu on kasvussa, joten yksikään alue ei nähdäksemme ole laskusuunnassa.

Tämä arvio perustuu pitkäaikaiseen seurantaamme Balilla:

NOUSUSSA

Kuta: Tämä ei ilahduta, mutta minkäs trendeille voi. Kutaa nostavat useat, yhtä aikaa rakenteilla olevat isot hotelliprojektit parhailla paikoilla: meren rannalla tai rantatien tuntumassa. Kutan nousu ei ole hyvä uutinen, koska liikenne on edelleen katastrofaalisessa jamassa. Vai pitääkö sanoa: jumissa. Silti kapasiteettia tulee koko ajan lisää. Kutan yöelämä on vilkkaampaa kuin koskaan kymmeneen vuoteen.

Seminyak: Tämä alue ei niinkään rakenna uutta. Kyseessä on lähinnä arvostuksen kasvu. Seminyak on koko ajan suositumpi kohde majoittumiseen, ruokailuun, shoppailuun ja iltaviihteeseen. Kasvu ei syö Kutan suosiota, vaan molemmat kasvavat.

Amed: Missään muualla ei ole viime vuosina avattu niin monta uutta majataloa tai homestay-paikkaa kuin Amedissa. Alue on lyönyt itsensä selvästi läpi. Tarkemmin paikallisissa päivityssivuissa, jotka tulevat lähiaikoina!

Uluwatu (Bukit-niemimaa): Surffauskulttuurin mekka on hurjassa kasvussa, uusia hotelleja ja homestay-paikkoja on avattu useita ja syrjäinen kolkka on nyt selkeästi kartalla.

VAKAA

Sanur: Sanur on edelleen vahvasti vanhemman matkailijasegmentin suosiossa. Pieniä muutoksia on tapahtunut mutta ei suurta kasvua.

Kaikki  muu Bukit-niemimaalla: Siellä täällä on avattu uusia luksushotelleja, mutta mitään ryntäystä ei ole näköpiirissä.

Ubud: Ubud kasvaa koko ajan siellä täällä, mutta suhteessa vanhaan palvelutasoon ei merkittävää muutosta ole. Ubud on silti huipputrendikäs koko ajan, ja tämä status on vakaa ja pysyvä.

Lovina: Lovinassa ei pitkään aikaan ole ollut ryntäystä, joten tilanne jatkuu ennallaan. Pientä kasvua on olemassa, mutta tilanne on vakaa.

Candidasa: Candidasa on jaloillaan ja täysin vauhdissa, mutta ei merkittävää kasvua. Joitakin kohteita on uudistettu ja muutama uusi paikka on avattu, mutta pääpiirteissään mennään vanhan mallin mukaan.

* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Bali-blogi.

Tietoa matkaopaskirjastamme löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti